אפליקציית צפייה באיגייג' – אנדרויד

ניטור זמן אמת של צריכת חשמל הוא כבר לא נחלת המהנדסים בלבד. ניתן היום לצפות בפשטות בצריכות החשמל בנייד שלכם. לפניכם איגייג', חוד החנית של מוני החשמל

ה- eGauge היא מערכת ניטור אנרגיה רוויה ביכולות עוצמתיות. שרת הנתונים המובנה בכל יחידה נותן גישה מאובטחת לנתוני מדידות האנרגיה של הבניין או כל מכשיר אליו הוא מחובר.

חינם בחנות גוגל, מתאימה לגירסאות אנדרויד החל מ-4.0.3 ומעלה בקישור כאן

האפליקציה שבניתי משתמשת ביכולת ה- XML-API המובנה במכשיר כדי להציג נתוני ניטור זמן אמת של מתח, תדר רשת וזרמים של המערכת, כמו כן לשרטט תרשים זמן אמת לרשם על פי בחירת המשתמש. מתקיני מערכת משתמשים בה כדי לבחון את החיבורים בעת הביקור בלוח החשמל ולראות שינויים בזמן אמת.

כדי להתחיל, הכניסו את מספר היחידה של ה- eGauge (מספר של 5 ספרות מוטבע על המכשיר) ולחצו על "התחל ניטור". הטעינה הראשונה תרשם תוך כ- 10 שניות ולאחר כל 10 שניות נוספות המערכת תעדכן את המידע עד שתסגרו את היישום.

האפליקציה זמינה *חינם בחנות גוגל בקישור כאן
* חלק מהאפליקציות החינמיות מכילות פרסומות

השתמשו באפליקציה זו כדי:

  •  ניטור זמן אמת ומעקב אחר רישום המערכת דרך טלפון חכם נגיש במקום לפנות ישירות למכשיר, דבר הדורש לרב מחשב ודפדפן
  • גלו בזמן אמת "צרכנים כבדים" כדי לחסוך בהוצאות החשמל
  • השארו מעודכנים במצב המערכת בכל מקום, בבית או במשרדכם.

* האפליקציה פותחה בייעוץ מומחי eGauge אך חברת eGauge Systems LLC אינה שותפה בה וכל שימוש במונח eGauge הוא אינפורמטיבי בלבד. השם eGauge הוא סימן מסחרי של eGauge Systems LLC ארה"ב.

eGauge energy efficiency android app

חדש:

אם אתם זקוקים להמחשות ייעודיות עבור תכנית האנרגיה של מתקנכם, אתם מוזמנים ליצור עמי קשר ואשמח לעמוד לרשותכם לפיתוח פיתרון ייעודי עבור המידע שלכם. עיצבתי כבר מעל 100 דשבורדים למגוון פרויקטים מסוג זה. מערכות איגייג' לניטור זמן אמת הוכיחו את עצמן באופן חד משמעי, תוכלו לצפות במקרה-חקר כאן על בית הספר ברטוב רעננה בו צריכת החשמל ירדה בכ- 15% כאשר 60% מהחיסכון בחשמל הוא מחוץ לשעות הפעילות של המוסד

דוגמאות לדשבורד וניתוח מידע בזמן אמת יוצא דופן ניתן לראות בבית הספר ברטוב בקישור כאן

 תכנית יעילה בחיסכון באנרגיה מתחילה במודעות. כמעט כל מערכות ניטור האנרגיה מציגות תרשימי נתונים. שיטה זו אולי מצוינת עבור מהנדסים אך רב לרב מקבלי ההחלטות קשה להבין במהרה מה מצב כל איזור המתקן, האם הצריכה הנוכחית היא רגילה או יוצאת דופן.

בדוגמה של ברטוב, בה התקינו את אחת מהמערכות המתקדמות בעולם של ניטור אנרגיה, אשר עוקבת אחרי ייצור האנרגיה הסולארית של המבנה וצריכת אגפים במחלקות שונות ברחבי בית הספר. למערכת API מיוחד המאפשר בניית דשבורדים ייעודיים, התרעות וניתוח בהתאם לפעילות ושימוש.

מערכת זו פומבית (ניתן לצפות במידע הגולמי בקישור כאן), אחת הסיבות שבחרתי בה כבסיס לפיתוח אלגוריתם שסורק את השימוש היומיומי ומפיק תובנות למשתמשי הקצה. תובנות אלו קלות יותר לקבלת החלטות מאשר התרשימים שמומחי ניתוח אנרגיה משתמשים בהם כדי לקבל החלטות.

מערכות נוספות פומביות שהייתי חלק בהן: 

מערכת בקרת מבנה בית פורטר למדעי הסביבה באוניברסיטת תל אביב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *